תזוזת מפרק בגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/05/2002 | 22:46 | מאת: סיון

שלום! אני בת 46 ולפני כשבועיים החלו לי כאבים איומים בגב התחתון לאחר שניסיתי להזיז ארגז שכנראה היה כבד מדי מכפי יכולתי. בבדיקה בבית החולים נערך לי צילום (אך לא סי טי) ונאמר לי שככל הנראה זז מהמקום המפרק המחבר בין האגן לעמוד השדרה. מאז המקרה הכאבים הם איומים ואני אינני מסוגלת לקום ממיטתי כלל ומרחב התגובה שלי מוגבל. אני מקבלת תרופות נגד דלקת שייתכן והתפתחה במקום ותרופות נגד כאבים. אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות הבאות: 1. האם יש עוד דבר שניתן לעשות מלבד לשכב במיטה? כמה זמן בד"כ לוקח לדברים כאלה עד שהם עוברים? (בינתיים אינני מסוגלת לעבוד או לנהל איזשהו סוג של סדר יום). 2. אני מתחילה לדאוג שהשכיבה הממושכת במיטה ללא תנועה עלולה להזיק לי. מה ניתן לעשות? כל תנועה מיותרת גוררת אחריה כאבים איומים. האם לנסות ולזוז למרות הכאב הנורא?

01/06/2002 | 16:19 | מאת: דר' אסא לב-אל

כפי שאת בעצמך מצויינת מדובר על אבחנה של "כנראה" ולמעשה אני אישית הייתי נוטה להטיל ספק באבחנה כזאת שכן בכדי לגרום ל" תזוזת" המפרק הסקרואיליאקלי ( כן - מה לעשות זה שמו באותיות עבריות ) צריך להפעיל כח גדול מאד שבדרך כלל מופעל רק בתנאים של תאונה. כך שלמעשה את נידונה לחיות תקופה מסויימת באי ודאות . הסיבה השכיחה ביותר לכאב גב תחתון היא מחלה של דיסקוס בין חולייתי ולמרבית הצער לא תמיד ניתן להדגימה בעזרת טומגרפיה מחשבית . בכל מקרה תקופה סבירה להחלמה היא כ 6-8 שבועות.

06/06/2002 | 11:58 | מאת: סיון

תודה רבה! :) עשו לי CT ומסתבר שמדובר בסופו של דבר בדבר הנקרא בעברית "בלט דיסק". יש סיכוי שתקופת ההחלמה במקרה זה תהיה קצרה יותר?

מנהל פורום אורתופדיה