שאלה חשובה לד"ר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/05/2002 | 12:00 | מאת: צביקה

שלום ד"ר, בעוד שבועיים אבצע ניתוח להוצאת בורג סינדוסמטי. ברצוני לדעת האם קיימים סיבוכים/סיכונים במהלך הניתוח ? כיום אני אם גבס על הרגל (עד מתחת לברך) ולאחר ביקור אצל הרופא נאמר לי שהשבר בפיבולה התאחה. האם ניתן לדרוך על הרגל (כשהבורג עדיין בפנים) ?

לא רצוי לדרוך כל עוד בורג הסינדסמוזיס בפנים מחשש שהוא ישבר . הניתוח להוצאת הבורג אינן בו כמעט סיבוכים אך קורה שהבורג נשבר או שיש מעט דימום מקומי ואף זיהום יכול לקרות לעיתים נדירות מאד.

30/05/2002 | 09:21 | מאת: צביקה

ד"ר, רציתי לדעת מדוע מוכנס בורג סינדוסמטי ? אם מדובר בקרע אז הדבר לא היה יכל להתאחות מעצמו הרי זה לא שבר!!

מנהל פורום אורתופדיה