סלברה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/02/2000 | 18:16 | מאת: איריס

שלום לך ד"ר למדן! 7.2.00 אני חולת לופוס ולאחרונה קיבלתי טיפול ניסיוני בסלברה, יש לי כאבים עזים בגב העליון וכאב בכתף ימין מאחור, מעין צריבה הסלברה לא כ"כ עוזרת, וכרגע אני מנסה להמנע מסטרואידים. עברתי c.t בצוואר שהראה שיש הצרות מסויימת שאלתי מה ניתן לעשות האים כירופרקט יכול לעזור? שהרי אני לא ממש עובדת עבודה מאומצת, אמרו לי ששחיה יכולה לעזור, אבל האמת היא שמצבי הבריאותי כזה שאני לא ממש יכולה ללכת בקביעות לשחות. אודה לך אים תוכל להתיחס למכתבי לייעץ במידת האפשר. המון תודה

שלום איריס, סלברה הינו שמה המסחרי של תרופה בשם CELECOXIB שהיא תרופה אנטי דלקתית מדור חדש. המיוחד בסוג תרופות זה הינו מיעוט יחסי של תופעות לואי, בעיקר בדרכי העיכול. אולם, אם התרופה איננה עוזרת הרי שאין טעם להמשיך בטיפול. לגבי טיפול על ידי כירופרקט - בין אורטופדים לכירופרקטים לא שורה לרוב "חיבה" אך אם ניסית כבר את הטיפולים הקונבנציונליים ללא הואיל אני סבור שנסיון טיפולי אצל כירופרקט אינו יכול להזיק. אגב, אם ההיצרות שנראתה ב- CT הינה משמעותית ומיקומה תואם את האיזור האנטומי של העצבים לגב העליון והכתף הרי שבשלב מסוים ייתכן שתיאלצי לשקול ניתוח.

15/02/2000 | 01:38 | מאת: Dr. Shahar Kenin

I think in a small place like israel with less than a 100 chiropractors we should all get along very well. My profession came a long way since it was discovered a 100 years ago. I wish you all the best and good luck, Shahar Kenin D.C.

מנהל פורום אורתופדיה