סדק ספונטני בצלעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/05/2002 | 10:24 | מאת: טלי

שלום רב, לחמותי יש כאבים חזקים בגב בצד ימין למטה. בבדיקה אצל אורטופד נאמר לה כי יש לה סדק ספונטני בצלעות. מה זה אומר? אילו דרכי טיפול יש? האם יש קשר למחסור בסידן? אילו בדיקות נוספות היא צריכה לבצע - פרט לצילום? הכאבים מדירים שינה מעיניה מזה שבוע , אנא תשובתך להקלה המהירה תודה

הכוונה לשבר שנגרם בעקבות שעול חזק או פעילותדומה או חבלה לא קשה. זה יכול להיות קשור לאוסטאופורוזיס. הטיפול הוא נגד הכאבים כלומר תרופות נגד כאב וחגורת צלעות . במידה שהשבריםנראים בצילום אין צורך בבדיקות נוספות . במידה שקיימים ספקות מיפוי עצמות היא בדיקה מועילה מאד.

מנהל פורום אורתופדיה