שבר בקלויקולה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/05/2002 | 09:47 | מאת: עדינה2

שלום רב, לפני שלוש שנים נפצעתי קשה בתאונת דרכים ואחד האיברים השבורים שהיו לי זה עצם הבריח-קלויקולה - כתוצאה מן החגורה. כיוון שהייתי בהריון לא יכולתי לעשות פיזיוטרפיה והטיפולים היו מועטים. כתוצאה מכך היום יש לי קיצור בכתף, ניתן לראות את מקום שבירת העצם והעצם מכיוון הכתף לא התחאתה. לאחרונה נראה לי שיש איחוי אבל לא איחוי נכון כלומר העצם מתאחה מלמטה בצורה Z. 1. האם יכול להיות שאחרי כל כך הרבה זמן העצם מתאחה? 2. האם יכול להיווצר איחוי כמו שהגדרתי? 3. אם אכן האיחוי אינו נכון האם צריך לעשות עם זה משהו? אשמח לתשובה. עדינה.

28/05/2002 | 22:15 | מאת: דר' אסא לב-אל

אני מאמין שהעצם התאחתה בקצב הנורמלי דהיינו תוך מספר חדשים אך צורת החיבור היא כזו שנוצר עווג ( דפורמציה ) במבנה. עפ"ר אין לכך משמעות תפקודית ואין צורך לעשות שום דבר.

מנהל פורום אורתופדיה