חזרה לפעילות ספורטיבית לאחר שבר בפיבולה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2002 | 17:08 | מאת: צביקה

שלום ד"ר, כיום עומד אני לפני ניתוח להוצאת בורג סינדוסמטי (הבורג קצת מעל לפטישון) בעוד שברגלי הוכנסה פלטה + ברגים כתוצאה משבר בפיבולה. אני בן 27 והייתי רץ בתחרויות למרחקים קצרים ומרבה אני לשחק כדורסל. האם אהיה מוגבל מפעילות ספורטיבית ? האם אהיה מוגבל באופן כללי ? ב. האם ישנם דברים נוספים הנעשים במהלך הניתוח להוצאת הבורג מעבר להרדמה מקומית ? האם נהוג לתת "טשטוש" בעזרת מסיכה ?

ראשית עליך לזכור כי נפגעת לא רק בפיבול האלא גם במפרק התחתון בין הפיבולה לטיביה ונגרם קרע של הסינדסמוזיס בין שתי העצמות. שנית אין צורך לתת תוספת להרדמה מקומית לשם הוצאת הבורג. כןיש סיכוי טוב שתחלים ותחזור לפעילות מספקת תוך כ 6 חדשים.

מנהל פורום אורתופדיה