פיענוח צילומים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/05/2002 | 11:53 | מאת: אורן

שלום רב . בהמשך לפגיעה ביד שמאל וברך ימין.עשיתי צילומים חדשים. הממצאים הם: לגבי שורש כף היד: ממצא לוסנטי עגול בסיס של עצם מטאקרפוס 3 ציסטה ? פרט לכך ללא ממצא גרמי. לגבי ברך ימין: רושם לשינויים אוסטאופוניים כתמיים בעצמות הברך. אודה לך אם תוכל להסביר לי במילים פשוטות מה אומרים ממצאים אלו. תודה, אורן

1. כתם עגול בהיר יותר בבסיס של עצם השלישית מעצמות כף היד (אלו שעליהן עומדות האצבעות) לעיני המתבונןן ( וכותב הפענוח ) מדובר בציסטה כלומר משהוא מעין חור בגבינה צהובה אך מלא נוזל. - לא מזיק. אשר לברך המתבונן התרשם שיש בעצמות הברך ( בלי לציין אלו מהן )אזורים - מעין כתמים של רקמת עצם דלילה יחסית לסביבה.

מנהל פורום אורתופדיה