impingment syndrom

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/05/2002 | 19:14 | מאת: efrat

נאמר לי עי רופא שהגורם לכך הוא זיז קטן שלוחץ ולכן יש דלקת.שאלתי - אם זה אכן כך זה נשמע כמשהו ללא תקנה. אני חשה שהדלקת עברה אך הכאבים בעת הרמת הזרוע ובזמן השינה נשארו. האם הבעיה היא של השריר ואם כן האם ניתן לחזקו ולגרום להעלמות הכאב או שעלי לחיות עם זה? תודה

תסמונת ההתנגשות אכןנגרמתעקב מגע שנוצר בין השוליים של זיז האקרומיון לגידי ההשרירים של שרוול המסובבים בעת ביצוע תנועה של פישוק הכתף. אין כאן עניין של חיזוק שריר אלא בעיה מכנית והפתרון לה הנו המנעות מפעולת הפישוק של הכתף או לחליפין הורדה של חלק משולי הזיז הנ"ל מה שדורש כמובן ניתוח.

22/05/2002 | 21:08 | מאת: efrat

תודה על תשובתך אולם עדיין לא ברור לי מה גרם לזיז הזה לגדול עד כדי הפרעה? או בקיצור - איפה הזיז היה עד עכשיו?

מנהל פורום אורתופדיה