גורמי סיכון לפריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2002 | 19:02 | מאת: ערן

שלום ד"ר ! האם יש קשר בין עבודה בחדר כושר (משקולות וכו) לבין סיכון לפריקת כתף? חבר טוב שלי פרק כתף לפני חודש והוא ספורטאי ואני ממש חושש כרגע להמשיך בפעילות שלי בחדר הכושר. האם כדי למנוע פריקת כתף צריך להפסיק לעבוד במשקולות,להפסיק לבצע תרגילי כתפיים מסויימים (אני ממש לא רוצה שתקרה לי פריקת כתף מתי שהוא בעתיד...) אבקש את התייחסותך לתרגילים ספצייפים שאני מבצע: 1. שכיבות שמיכה 2.מתח 3. הנפת משקולות חופשיות קדימה ולצדדים (בעמידה) האם באחד מן התרגילים הללו יש סיכון (אפילו קטן) לפריקת כתף? כמו כן האם אופן ביצועם בדרך כזו או אחרת (מהר,לאט,הרבה חזרות..) מגדיל את הסיכון לפריקת כתף? -נקודה אחרונה,ברשותך - יש לי "קליקים" שמופיעים כשאר אני מניף את הכתפיים לצדדים. (ללא כאבים, רק "קליק"), האם זה אומר שאני עומד לפתח פריקת כתף?? בתודה, ערן.

פריקת כתף היא תאונה ולא ארוע שנגרם אגב אימון שנעשה בצורה נכונה. סוג הפריקה השכיחביותר של הכתף הוא פריקה קדמית וזו קורית בתנועה של פישוק הכתף וסיבוב חיצוני כגון זו שנעשית בעת הבאת כף היד אל אחורי הראש אבל באופן מהיר ואלים. תנועה מבוקרת לא תגרום לפריקה לעולם

מנהל פורום אורתופדיה