כאב בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2002 | 18:13 | מאת: מוטי

שלום ד"ר, אני בן 29 הרץ ריצות ארוכות (5-20 ק"מ) מזה כשנתיים , אני חובבן אך מתאמן שלוש פעמיים בשבוע אימון אינטנסיבי .לפני כ10- חודשים לאחר ריצה של 15 ק"מ(לאחר מס' שבועות של מנוחה ) - הופיע לי כאב חזק בברך שמאל . ייחסתי זאת לריצה ארוכה מדי לאחר מנוחה . הכאב חזר והופיע כל פעם שהתחלתי לרוץ (לאחר ק"מ בודדים בלבד ) - הכאב אופיין בזה שבמשך כמה ימים לאחר הריצה התקשיתי ללכת ולעלות מדרגות (הברך כאבה מאד) - לאחר בדיקות והוועצות עם מומחיםבמשך מס' חודשים -התבררה לי התמונה : צורת ההליכה שלי מאז שאני ילד נוטה ל"ברווזית" - רגליים פשוקות , זה יצר מצב שבו השריר הארבע ראשי החיצוני היה קצר והפנימי ארוך , בעת הריצה ניסיתי לרוץ כך שכפות רגליי יהיו מקבילות לכוון הריצה (ולא פשוקות) , פעולה זו מתחה את השריר הארבע ראשי החיצוני יתר על המידה וגרמה לשריר הארבע-ראשי להרפות וכך הפיקה נעה בתנועה אופקית במקום אנכית ויצרה חיכוך שיצר דלקת. הפתרונות שניתנו לי הם : - פיזיותרפיה - תרגילים לחיזוק הארבע ראשי. - אולטרה סאונד (לא היה אפקטיבי) - קפיצה על חבל (כדי להפוך את השריר לרפלקסיבי - למה?) - מהו השם המקצועי של הבעיה? -האם אפשר לשנות את צורת ההליכה שלי לישרה (כנראה שהמקור ל"ברווזיות" היא שהייתי תינוק שמן שהלך בגיל מוקדם- ולא כי נולדתי עם רגל עקומה ) ? -איך ל"הרוג" את הדלקת ? (המיקום בעייתי - מתחת לפיקה) - איך אוכל למנוע הישנות התופעה?

20/05/2002 | 19:40 | מאת: דר' אסא לב-אל

אני לא בטוח שאני מקבלבמלואה את ההסבר שסיפקת אך בכל מקרה אין ספק שהבעיה שתארת נקראית אי התאמה פטלו- פמורלית ( כלומר בין הפיקה לעצם הירך ) . גורמים ידועים לבעי הזאת הנם מבנה ברך לא תקין ( פיתול פנימי של עצם הירך ופיתול חיצוני של עצם השוקה- דבר אחרון זה אם הבנתיך נכון קיים אצלך). דבר נוסף התורם לכאב הברך הנו יתר פרונציה של כף הרגל כלומר שקיעה של החלק הפנימי של הכף בעת דריכה - מה שמוחמר על ידי קיצור של גיד אכילס. הטיפול המוקבל הנו 1. הפסקת פעילות למספר שבועות ובזמן זה טיפל פיסיותרפי אינטנסיבי הכולל חיזוק של השריר הפנימי ( וסטוס מדיאליס) באופן סטטי , ותרגילי מתיחות של השרירים האחוריים בירך ובשוק . אחר כך חזרה הדרגתית לפעילות עם המשך תרגול וביצוע מה שנקרא טפינג של הפיקות .בנוסף שימוש בחגורת ברך המחזיקה את הפיקה . דבר נוסף שיכוללסייע הנומדרס המונע פרונציה של כף הרגל במידה שיש כזו.

מנהל פורום אורתופדיה