דואן סינדרום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2002 | 15:49 | מאת: תמרה

בתי בת שנתיים וחצי וסובלת מתופעה גנטית שנקראת DUANE SYND . הליקוי בא לידי ביטוי בעין השמאלית שאינה מגיעה לקצה העין, אלא, "נתקעת" באמצע כאשר העיניים מסתכלות שמאלה ללא הזזת הראש. תופעה זו אינה ניתנת לתיקון כירורגי.כתוצאה מהתופעה סיגלה בתי הטית ראש שעוזרת לה למקד את עינייה ללא פזילה. לאחרונה המליץ לי רופא עיניים לנתח את בתי וזאת על מנת לפתור את בעיית הטיית הראש. לשאלתי האם הטיית הראש תפריע לה במהלך חייה נעניתי כי בגיל מבוגר יתכן ויהיו לה כאבים במקום כתוצאה מהטיית הראש ובנוסף שההטייה כשלעצמה הינה מגבלה. שאלותי הינן כדלקמן: למי עלי לפנות בסוגיית הטיית הראש לרופא עיניים, כפי שפניתי, או לאורתופד? האם אכן חיוני לנתח או שמדובר במגבלה קלה שניתן לחיות איתה (אני חוששת מניתוח)? האם קיימת ספרות כתובה בנושא? מהם סיכויי ההצלחה של הניתוח ומהם סיכוניו? האם עדיף לעשות את הניתוח בגיל מבוגר יותר או בגיל הינקות? לתשובתכם המהירה אודה.

הטיית הפנים מהווה אינדיקציה לניתוח עיניים שכן הטיה זאת יכולה להוות מגבלה תפקודית בגיל מבוגר שלא לדבר על הכיעור של התופעה.

מנהל פורום אורתופדיה