בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/05/2002 | 22:48 | מאת: נורית

לד"ר לב-אל שלום רב, אנא האר את עינינו, מה משמעות תוצאות ה-MRI הבאות: DEG DECREASED ¾ & 4/5 DISC T2 SIGNAL & HEIGHT IS SEEN WITH MILD ASSOCIATED DEG ENDPLATE CHANGE & A MILD 4/5 DISC BULGE. OTHERWISE UNREMARKABLE. תוצאות ה-CT תקינות. האם יש קשר בין הממצא הזה לבין כאבים ברגל ימין ובברך ימין? תודה רבה, נורית

התוצאות מתארות ,בניסוח מסורבל לדעת,י שינויים שמוצאים אותם בדיסקות הבין חוליתיות של אנשים רבים לקראת גיל העמידה . הניסוח הוא מעורפל שכן הוא משתמש במילים כמו DEG שזה קיצור של DEGENERATIVE כלומר נווני. מילה זאת אינה תאור אלא מסקנה שצריך להפיקה ממצאים, ותאור נכון של הבדיקה היה צריך להשתמש במילים תאוריות ורק בסוף לסכמן במסקנה. לסיכום: הממצא המתואר יכול להיות בהחלט ממצא שלבדיקת מ.ר.י של אדם שאיונ סובל מכלום.

מנהל פורום אורתופדיה