שיחזור ACL

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/05/2002 | 17:20 | מאת: זיו

שלום לפני כחצי שנה עברתי נתוח לשחזור ACL. לפני הפציעה הייתי משחק כדור-סל בצורה אינטנסיבית וכעת אני מרגיש שאני יכל לחזור לפעילות זאת. שאלתי היא : 1.האם מומלץ לחזור או שמה יש תמיד נטייה לפציעה חוזרת. 2.האם יש הוכחה שהרצועה המשוחזרת מתארחת עם השנים ופוגעת ביציבות הברך ? אם כן כמה זמן נותר לי לשחק כדור-סל (בערך) ? כדי לציין כי הניתוח שעברתי הוא ניתוח חצי-פתוח עם שחזור משרירי הירך הצדדיים. תודה מראש זיו

מטרת הניתוחהיא לאפשר לך לחזור לפעילות שאתה רוצה. מומלץ אם כן להשתמש בחגורה תומכת יעודית לפגיעה בACL . אכן הקישור המשוחזר נוטה להתארך מעט עם הזמן . שימוש בחגורה עוזר להוריד ממנו את העומס הגורם לכך.

מנהל פורום אורתופדיה