תינוק עם "קנקים"

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/05/2002 | 20:22 | מאת: אב ואם מאוד מדואגים

שלום רב, בני בן 6 חודשים ולאחרונה הבחנו כי יש לו בשני הברכיים "קנקים" - מעין צליל קליק / חיכוך עצמות (?), לעיתים גם באזור הזרוע בחיבור אל הגוף, וככל הנראה גם באגן היירכים (אם כי הדבר אינו שכיח, ואינו בטוחים ה"צליל" "הקנק" אינו נובע הברך). התינוק פעיל באופן נורמלי ואיננו רואים עד כה כל חריגה התנהגותית כלשהי. יש לציין כי הבן סבל עד לפני כמעט 3 חודשים "מסמי-טרטיקוליס" הצואר לא היה לגמריי מפותל, כי אם שריר צוואר ימין היה קצר / מכווץ במעט, דבר שנפתר באופן מלא !!!בפיזיוטרפיה כבר לפני למעלה מחודשיים, בוצע לו אולטרסואנד אגן שנמצא תקין לחלוטין ואורטופד מבי"ח שניידר שבחן את הממצאים לא מצא שום בעיה נוספת. אנו חרדים לבעיית של התפתחות אולי פגיעה בסחוסים או בפגיעה כלשהיא בכלל השלד. נשמח לקבל כל הערה, הארה, רעיון, הצעה, מאמר לקריאה וכדומה. תודה מראש, אבא ואמא מאוד מאוד מודאגים.

קרקושים אצל תינוקות במיוחד אם הם בעלי "טון" חד וגבוה הנם דבר חסר משמעות .

מנהל פורום אורתופדיה