אצבע הדק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2002 | 17:10 | מאת: אלף

אני סובל לדברי הרופאה המשפחתית מתופעת אצבע הדק מי יכול להסביר לי במה מדובר בתודה אלף

אצבע הדק נגרמת עלידי דלקת של מעטפת הגידים המכופפים את האצבע. במעטפת נוצרתהתעבות הגורמת מצידה לשקע בגיד ולידו בליטה. כל פעם שהגיד מחליק במעטפתו בעת כיפוף עוברת הבליטה בגיד את ההיצרות במעטפת ובנסיון לישר את האצבע היא נתפשת ומשתחררת רק בכוח באופן פתאומי מה שיוצר את מנגנון ההדק.

17/05/2002 | 19:16 | מאת: אלף

תודה על התשובה המהירה .מה ניתן לעשות ומה הטיפול הממולץ לאצבע הדק במקרה של שיתוק ביד השמאלית ואצבע ההדק ביד הימנית.מה לעשות להקלת הכאבים בתודה מראש אלף

מנהל פורום אורתופדיה