ריזוטומיה??

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2002 | 11:06 | מאת: עדי

שלום ד"ר לב-אל, תוכל בבקשה להסביר מה זה ריזוטומיה, כיצד השיטה מסייעת לילדים עם שיתוק מוחין ומי מתמחה בזה בארץ? תודה.

ריזוטומיה היא חיתוך שרשי העצבים ביוצאם מחוט השדרה. דבר זה גורם לשיתוק של אותו חלק של השריר המקבל את העצבוב שלו מן השורש החתוך ועלידי כך מקטין את מידת העוית של השריר ומשפר את האיזון בין קבוצות שרירים שונות . הניתוח מבוצע בדרך כלל על ידי נוירוכירורגים . לעניין מי מתמחה בכך אין לי תשובה.

12/10/2013 | 23:19 | מאת: אני

האם עברת את הניתוח הזה עדי?

מנהל פורום אורתופדיה