כאבים בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/05/2002 | 09:40 | מאת: המודאגת

בקר טוב לך. כפי שסיפרתי לך לפני מס' חודשים גילו שיש לי נוירומה ואני עם מדרסים שלכאורה אמורים להקל עלי ובנוסף הוזרק לי בהזרקה מקומית סטרואידים. כפי שאני הבנתי אם כל אלה לא מקלים על המצב הפתרון הוא ניתוח להוצאת הנוירומה. אתמול בביקור במרפאת כף הרגל החליט הרופא שמטפל בי לאחר בדיקה ולאחר שסיפרתי לו שאני עדיין סובלת מכאבים לחץ ורגישות בכף הרגל שהוא לא ממליץ לנתח מכיוון שיש סיכוי שלאחר הניתוח אני יאבד תחושה במקום מה גם שלאחר שחותכים את העצב יש סיכוי להתפתחות של נוירומה חדשה והוא העביר אותי לטיפול במרפאת כאב . אני לא יודעת מה לעשות האם שם אני אמצא פתרון לצרה שלי . מה עושים בכלל שם? איזיה מן טיפולים מקבלים בבעיות מסוג שכזה. האם זה נשמע לך הגיוני. ממך אני הבנתי שהפתרון במקרים כאלה הוא ניתוח ולי זה גם נשמע הגיוני כי בכל זאת זה סוג של גידול אמנם שפיר אבל זה עדיין לא צריך להיות איפה שהוא נמצא וצריך להוציא אותו. תעזור לי בבקשה מה עלי לעשות למי לפנות ולאיזה כיוון . אני מרגישה שכל עולמי חרב עלי איך לא מוצאים פתרון לבעיה שיש לגביה ממצא עם כל הנסיון שיש לרופאים. אני מקווה שאתה מבין לליבי. לתשובתך אודה ושיהיה לך חג שמח.

אני מופתע שעדיין לא עברת את הניתוח. נכון הוא שאחר הניתוח מאבדים תחושה בצד אחד של כל אחת משתי האצבעות שבינהן נמצאית הנוירומה ( אין כאן עניין של סיכוי -זה קורה תמיד ) אך מסתבר שאנשי מסתגלים לכך בקלות וזה עדיף על כאב הנגרם מן הנוירומה.

מנהל פורום אורתופדיה