כאבי ברכיים קשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/05/2002 | 01:34 | מאת: Oded

אשמח לקבל מידע על הקשר בין כורח לשבת לקום לפחות 25 פעמים בשעה (עבודה) לבין פגיעות ברכיים בפרט ועמוד שידרה בפרט . בתודה רבה , מראש עודד קפלן

יש קשר בין העומס המוטל עלמפרקים ותהליכי הבלאי שעוברים עליהם . במקביל לתהליכיהגוף מקיים הגוף מערכת תחזוקה שתפקידה לתקן את נזקי הבלאי. במידה ששווי המשקל בין שני התהליכים נפגם ותהליכי התחזוקה מפגרים נוצרת מחלה. למשוואת האיזון נכנסים פרמטירים שלאכולם ידועים כמו תכונות תורשתיות של חוזק רקמות, התנהגות ( למשל צורת שינויי התנוחה )ועוד.

מנהל פורום אורתופדיה