התכווצות שריר בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/05/2002 | 17:32 | מאת: עדי

זה מספר שנים מופיעות אצלי לסירוגין התכווצויות בשריר כף הרגל, כתוצאה ממצב זה, אצבעות הרגליים בדיעבד אינן מקבלות דם, ואת זאת אני יודעת כיוון שבפעם האחרונה, הן נעשו כחולות. התכווצויות אלו קורות בעיקר כשאני שוהה במים (ים, בריכה וכדומה) ובמצבי מתח/לחץ. לא פניתי לשום רופא בעניין ואני בנתיים מטפלת בזה לבד בצורה נקודתית - על ידי הזרמת מים חמים, לעיתים זה עוזר מהר ולעיתים פחות. קראתי בשאלות קודמות כי זה יכול להופיע מעמידת יתר (לא רלוונטי אלי). מה עושים ? ? ?

עויתות בשרירי כף רגל הנן תופעה שכיחה ובאמת קורות יותר בתוך מים. אך לא רק שם. הפתרון הוא קודם כל מניעה על ידי מתיחה של האצבעות מספר פעמים ביום בכוון הפך לכוון העיות. בעת העוית הטיפול גםהוא במתיחה של כף הרגל

מנהל פורום אורתופדיה