גנגיליאן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/05/2002 | 13:43 | מאת: גן

במפרק כף היד יש לי בליטה שמרגישה כמו קפסולה עם ג'ל. הלכתי לאורטופד שאמר שזה גנגיליאן, שלא ידע להסביר לי למה זה יצא, אלא רק אמר שצריך להוציא את זה בניתוח. 2 שאלות: 1. למה זה יצא? 2. האם אפשר להמנע מניתוח? מה ההשלכות של ניתוח כזה. - אני מנגנת, ומאד חשוב לי התפקוד התקין של היד. תודה

גנגליון הנו שלפוחית הצומחת מתוך נקודה חלשה של קופסית מפרק או מעטפת גיד. היא מתמלאית בנוזל במנגנון שלשסתום חד כווני. אין היא מסוכנת כשלעצמה אלא מטרידה . במידה שהכאב שהיא גורמתמפירע לתפקוד נכון להרחיקה בניתוח. הניתוח אינו מסוכן ואינו כרוך בסיבוכים מיוחדים אם נעשה כראוי.

17/05/2002 | 15:41 | מאת: גן

ותודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום אורתופדיה