מוגבלות וכאבים בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/05/2002 | 12:15 | מאת: יפתח

לפני כשנה ושלשה חדשים קמתי מהשינה עם כתף כואבת. חשבתי שזה בגלל תנוחה לא נכונה בשינה, אבל מאז יש לי כאבים ומוגבלות בעת הרמת היד וסיבובה. קיבלתי איבופן וארביע זריקות של קורטיזון ודפו מדרול -כמובן בהפרש של כחודש וחודשיים וכל זה לא עזר. בפיזיותרפיה תרגלתי מתיחת סרט גומי חזק. המתיחה צריכה להיעשות כאשר החלק העליון של היד עד המרפק צמודה לגוף ורק פרק היד מהמרפק צריך למתוח בזוית 90 מעלות. למרות תרגולים, של 5-10 דקות המוגבלות והכאב לא חולפים. לדברי הרופא זו בעיה של "כתף שחיין" ואילו הפיזיותרפית לא הסכימה לאבחנה זו. האם יש פתרון לבעיה זו. זה נמשך כבר כשנה ושלשה חדשים תודה

ראשית יש לאבחן את הבעיה. האיבחון נעשה עלידיבדיקה גופנית בה בודקים אאתטווח התנועה של המפרק קשת הכאב מושג שמציין בעיזה זוית של פישוק הכתף מופיע כאב. מבחני התנגשות , מבחן על שם ניר שהוא מבחן התנגשות אחר הזרקת חומר אלחוש מקומי , צילומי רנטגן בדיקת אולטרהסאונד ולפיהצורך בדיקות נוספות כמו מ.ר.י וארתרוגרפיה. עפ"ר אפשר להגיע לאבחנה כבר בשלב הבדיקה הגופנית וצילום רנטגן. הטיפול יעשה לפי האבחנה ויש פתרון

מנהל פורום אורתופדיה