מחלת קינבוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/05/2002 | 20:36 | מאת: יורם

קראתי במאמרים שיש מספר שלבים למחלה. יש שלב של סדיקת עצם, ויש שלבי ביניים עד שמגיעים למצב של התפוררות העצם (קריסה). כמה זמן נמשכים שלבים אלה ומתי יש לנתח את היד? האם לפני שלב ההתפוררות, או לאחריו. האם זה תלוי במאמץ שהיד נתונה בו? האם המחלה קשורה למשחק טניס שבו שיחק החולה שנים רבות או שמא היא נגרמה מחבלה (נפילה על כף היד)? אודה מראש על תשובתך.

התנהלות המחלה לאורך כלהשלבים יכולה לקחת כ 6-12 חדשים. השלב השני יופעי תוך שלשה חדשים והשלישי החל משלשה חדשים. הטיפול נקבע לפי השלב. בשלבים המוקדמים מנתחים לשם הורדת לחץ על העצם ויש כמה סוגים ניתוחים לשם כך. בשלבים מאוחרים מבוסס הטיפול על כריתת שורת העצמות הפרוקסימלית .איחויהמפרק או החלפת העצם הפגועה. סביר יותר להניח שהמחלה נגרמה עקב מעמס חוזר דוגמת משחק טניס.

מנהל פורום אורתופדיה