כאבים בעת כיפוף הברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/05/2002 | 16:36 | מאת: נטלי

פעמים רבות בעת שאני מתכופפת להגיע אל מדף נמוך וכדומה (תנוחת צפרדע) אני מרגישה כאילו הברך ננעלת כמה מעלות לפני כיפוף מלא וכשאני מגיעה לכיפוף מלא של הברך מופיע כאב חד. במשך כמה השעות הבאות ועד ליום המחרת אני לא יכולה לכופף את הברך באופן מלא ללא כאב. זה אינו כאב קבוע אבל הוא חוזר ונשנה מידי כמה שבועות/חודשים, בכל פעם בעת כיפוף הברך, ולאחר יום נעלם. מה עליי לעשות כדי למנוע חזרת הכאב? ומדוע זה נגרם?

09/05/2002 | 19:19 | מאת: דר' אסא לב-אל

יש מספר אפשרויות להסביר אתהתופעה שמשותף לכולן זה המתח שנוצר במנגנון ישור הברך בעת כיפוף עמוק והלחץ שהוא יוצר על עצם הירך ועל קישורים המחזיקים את עצם הפיקה וכן על רקמת הציפוי של הברך . יש צורך לעיתים קרובות בבדיקה יסודית של הברך בכדי לזהות במדוייק את מקור הכאב ולהמליץ על טיפול בהתאם.

מנהל פורום אורתופדיה