כאבים בשרירי הירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/05/2002 | 00:42 | מאת: נירי

ביום בהיר אחד וללא סיבה או גורם ברור החלו כאבים לא ממוקדים בשרירים של שני ירכיי. הכאב מופיע בעיקר בערב ובלילה. לאחר מספר ימים כבר לא יכלתי להרדם מכאב מציק. הספיק לי אקמול בכדי להתגבר ללילה על הכאבים. שום תנוחה או תזוזה לא משפיעה או מקלה על הכאב. ניסיתי לרוץ ולקפוץ ולא הרגשתי שום מגבלה או כאב. בצילום גב ואגן לא נתגלה כלום. בבדיקת מיפוי עצמות הכל תקין. מזה עשרה ימים אני לוקח "ויוקס" שממש העלים את הכאבים בכלל. שאלתי היא : מאחר ואני מפסיק שימוש בויוקס אם למחרת יחזרו הכאבים מה עלי לעשות ואיזה עוד בדיקות עלי לבקש ולבצע בכדי לגלות את מקור הכאב ולטפל בו. עלי לציין: 1. לפני כשלושה חודשים נפלתי ונחבלתי קשות בברכי. הברך היתה נפוחה ומוגבלת בתנועה למספר שבועות. הובחן גם נוזלים בפיקת ברך כנראה בורסיתיס פרפתלרי. טיפולים פיזאוטרפים עי גלים וכו שיפרו והורידו נפיחות ונוזלים אם כי לא לחלוטין. האם יכל להיות קשר עם הופעת הכאבים ביירכים? 2. מזה מספר חודשים שיש לי תחושת נימול במרכז הגב קרוב לחוט השדרה ובצד שמאל. הרגשת הנימול נמשכת מספר שניות ונעלמת. לא הצלחתי לאבחן באיזו תנוחה זה תמיד קורה. האם ומה צריך לבדוק בנוגע לתופעה זו? תודה מראש.

לשאלה ראשונה- בדיקת רופא מקיפה הכוללת סיפור מחלה מדוייק ובדיקה גופנית. על סמך ממצאי הבדיקה הזרת יכול שתזדקק לבדיקות דימות מצד אחד ובדיקות סרולוגיות - אימונולוגיות מצד שני. עניין החבלה בברך יכול להיות קשור לכאב הירך. אשר לנימול בגב לא נראה לי שיש צורך לבדוק משהוא

מנהל פורום אורתופדיה