כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/05/2002 | 15:16 | מאת: יובל

שלום רב, במשך השנה האחרונה אני סובל (לפרקים) מכאבי גב חזקים בגב התחתון, עם הקרנה לירך שמאל. לאחר משחק כדורסל חזרו הכאבים (ובגדול...) עד כדי צליעה ברגל שמאל למספר ימים. אובחן אצלי (איני יודע אם יש לדבר קשר לכאבים עצמם) "יישור של הלורקדוזה הפונקציונלית". הופניתי לפיזיוטרפיה (מטופל ב- TENS). קיבלתי הוראות (חלקיות בלבד) לביצוע תרגילי מתיחה שעוזרים חלקית ונקודתית. האם ישנם דברים נוספים שאני יכול לעשות על מנת להקל על הכאבים? מה לגבי טיפול כירופרקטי (והאם הוא מכוסה על ידי קופות החולים בביטוח מורחב)? מה לגבי חומרים טבעיים (כגון "שמן סיני" או "פלסטרים סיניים")? תודה, יובל

"ישור הלורדוזה הפונקציונלית " זה הרבה אויר ומעט משמעות . פיסיותרפיה לא ממש עוזרת. ( טנס - עוזר לכאב. ) כירופרקט - אולי חומרים טבעיים - אולי סיבת הכאב כפי שאתה מתארו - ואנימדבר באופן כללי לחלוטין בלי ממש להתייחס לבעיתך עליה אני יודע אך מעט- היא מחלה שלהדיסקה הבין חולייתית. הסיבה העיקרית לכאב היא תגובה דלקתית לחמרים הנמצאים בתוך הדיסקה ודולים ממנה . מסיבה זאת תרופות נגד דלקת הן כה יעילות בטיפול בכאבי ם הנגרמים עקב מחלת הדיסקה ואין סיבה שלא תעזר בהם.

מנהל פורום אורתופדיה