"קליקים" ביד ימין...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/05/2002 | 13:06 | מאת: אלמוג

קודם אתן קצת רקע ואחר כך אשאל את השאלה,ברשותך: שלום אני בן 17 וחצי סובל מ CP קל (צליעה ברגליים) ומטופל כרגע אצל פסיכיאטרית עקב מצב חרדתי קשה מזה זמן מה אני שם לב שביד ימין שלי יש כל הזמן "קליקים". הקליקים מופיעים כאשר אני מכווץ את היד (כאילו למצב של "שריר",כאשר אני מעלה ומוריד את היד נשמעים הקליקים) יש לציין שלא מופיעים שום כאבים ביד או משהו דומה. אולם ביד שמאל או בגפיים התחתונות אני לא שומע את ה "קליקים" כמעט בכלל כאשר ניגשתי לאימי להראות לה את זה היא טענה ש "אין לי כלום" ו "אצל כולם זה ככה" אותי זה כבר מתחיל להטריד,אני לא יודע מה לחשוב מה דעתך? מה זה יכול להיות? בתודה מראש

יש מספר סיבות לקרקושים כמו תנועה פתאומית של משטח מפרקי אחד על שני או החלקה של גיד על גבשושית עצם או כניסה פתאומית של בועות גז לחלל מפרק שנמתח ( כפי שעושים באצבעות הידיים ) . כשהתופעה אינה מלווה כאב על פי רוב היא חסרת חשיבות.

מנהל פורום אורתופדיה