עמוד שידרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/05/2002 | 20:09 | מאת: ישי

ד"ר נכבד (הסטוריה) מזה שנים סובל מכאבי גב תחתון, בשנתיים שלוש האחרונות עם הקרנות לרגליים , בעיקר רגל שמאל ,כאבים עזים מהעכוז עד כף הרגל ,עם נימול ודקירות ברגל לעיתים עם נימול בין הרגליים מעט לכיוון פי הטבעת.(בעיקר בישיבה) בשנה האחרנה החמרה בהכל. ממצאים ברנטגן:חשד לספונדילולויזיס של L5 עם תת פריקה בדרגה 2 L5-S1 . ממצאים ב C T . L3-L4 גופי החוליות ללא סטיות. מפרקים פאצטליים ללא סטיות. הנקבים הבינחולייתיים שמורים. דיסק בינחולייתי בלט אחורי היקפי קל. התעלה הגרמית ברוחב תקין. L4-L5 אוסטאופיטים בגופי החוליות, היפרטרופיה ניכרת ואוסטאופיטים במפרקים הפצטליים. הנקבים הבינחולייתיים שמורים. לא נצפה בלט דיסק. שומן אפידורלי שמור. L5-S1 היצרות ניכרת של המרווח הבין חולייתי.ספונדילוליזיס משמאל. אוסטאופיטים קדמיים עם גשרים בגופי חוליות. היפרטרופיה קשה ואוסטאופיטים במפרקים הפאצטליים . הנקבים הבינחולייתיים שמורים. התעלה הגרמית ברוחב שמור. מוקד סקלרוטי בעצם הקסל משמאל בעקבות כך עברתי ניתוח spinal fusion in situ L4-s1 w.gill`s procedure L5 (בתכנון היה רק L5-S1 ובמהלך הניתוח הוחלט גם על L4 ) שאלתי: האם האיזור הבעייתי (L4-S1 ) יכול לגרום לתופעות של נימול בין הרגליים ולכיוון פי הטבעת ? כל רופא אומר לי משהו אחר,תשובה ברורה לא קבלתי. עלי לציין שמספר ימים לאחר הניתוח היתה החמרה זמנית בנימול באיזור הנ"ל בלבד שחלפה בינתיים .(ואז אמר לי רופא במחלקה שזה לא שייך לאיזור הניתוח???) אבל יש לי עדיין נימול לעיתים באיזור הנ"ל בעיקר בישיבה או בשכיבה על הגב . לעומת זאת ברגלים יש יותר שיפור. את הניתוח עברתי לפני חודשיים. אשמח לקבל את דעתך בעניין. תודה מראש ישי

עיצבוב העור של פי הטבעת נעשה על ידי שרש S3 . האזורים הפריפריים יותר יעוצבבו על ידי שרש S2 . שרש S1 מעצבב כבר את העכוז ואחורי הירך . בנסיבות מסויימות יכול להגרם לחץ לשרשים S2 S3 בגובה הרווח L5-S1 אבל לשם כך צריך לחץ די ניכר - מה שלא הולך עם תעלה גרמית "שמורה" .

מנהל פורום אורתופדיה