הוצאת וו טיביאלי אחרי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/05/2002 | 08:45 | מאת: נגוס

שלום. אני בן 26 ולפני שנה עברתי תאונה כהולך רגל ובה נשברה הפיבולה באמצעה, והטיבולה נשברה קצת מתחת לברך וגם בשבר פרפר באמצעה. (חתיכה בצורת משולש גדול נפרדה ולמעשה בשבר זה העצם נשברה לשלושה חלקים). אחרי הכנסת וו טיביאלי עם שני ברגים בחלק התחתון של השוק (שני ברגים אלה הוצאו) ושניים קצת מתחת לברך ושנה של החלמה, חלק מהרופאים המליצו לי להוציא את הוו ואחרים להשאיר. מהם הסיכונים שעלולים להתפתח בעקבות השארת הוו ומה בעקבות ניתוח להוצאה? ומה הסיכויים לסיבוכים אלה?

ראשית מדובר במסמר תוך לישדי ובשם המסמרים אני מוחה על השימוש במילה וו. שנית אין סיבה טובה במיוחד להוציא את המסמר אלא אם כן תפתח אלרגיה לאחד ממרכיבי הנך ממנו הוא עשוי. כיום משתמשים במסמרים עשויים פלדת על חלד או טיטניום. שניהם יש להם ההתאמה ביולוגית טובה ואין ממש חובה להוציאם שכן מדובר בניתוח נוסף ולכל ניתוח יש סיכוי לסיבוך.

מנהל פורום אורתופדיה