יעוץ לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/05/2002 | 20:01 | מאת: פאני

שלום, הנני סובלת מזה שנים מכאבים בכתפיים. (בדגש על כתף ימין). קיבלתי זריקה לכתף אך ללא הטבה.תנועות יד ימין שלי מוגבלות. אבחנת הרופאים:תסמונת IMPINGEMENT עם קרע של R/C. הנני בת 71 וחוששת מאוד מניתוח. האם יש אלטרנטיבה אחרת? אנני מסוגלת כלל לישון בלילות מרוב כאבים. נא עזרתך!!!!

ההחלטה אם לעשותניתוח או לא היא תולדה של מספר פרהמטרים כמו משך המחלה, מידת הסבל , מידת ההפרעה התפקודית ,הצלחה או כשלון של טיפולים אחרים כמו פיסיותרפיה המנעות מפישוק הכתף , תרופות למינהן וכו'. במידה שכל הטיפולים נחשלו והסבל הוא רב הפתרון הוא בניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה