שבר בפיבולה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/05/2002 | 11:08 | מאת: צביקה

שלום לאחר משחק כדורגל נפצעתי ושברתי את הרגל בבית חולים הוחלט על ניתוח במהלך הניתוח התגלה שבר בפיבולה הדיסטלית משמאל הניתוח היה בהרדמה כללית בוצע הכנסת INTERFRAGMENTARY SCREW קיבוע עם פלטה 8 חורים וברגים והכנסת בורג סינדוסמטי. שאלותי הם: 1 בעוד כחודש וחצי צריך להוציא את הבורג איזה הרדמה מבוצעת לשם כך? 2 תוך כמה זמן לאחר הניתוח אפשר לדרוך על הרגל? 3 האם אוכל לחזור לפעילות רגילה ? 4 יש אומרים שבתכופות המעבר יש כאבים בגלל הפלטה האם זה נכון? והאם בניתוח להוצאת הבורג אפשר להוציא את כל הפלטה עם החורים? תודה מראש

01/05/2002 | 22:03 | מאת: דר' אסא לב-אל

את בורג הסינדסמוזיס ניתן להוציא בהרדמה מקומית לא אי אפשר להוציא את הפלטה באותה הזדמנות שכן השבר אינו מחובר . דריכה מלאה - 6-12 שבועות אחר הפציעה תלוי בעדות רנטגנית לחיבור השבר.

05/05/2002 | 12:46 | מאת: צביקה

דר' אסא לב-אל כתב/ה: > את בורג הסינדסמוזיס ניתן להוציא בהרדמה מקומית 1. איך מבוצעת ההרדמה המקומית ? 2. האם ישנם כאבים לאחר הוצאת הבורג ? 3. תוך כמה זמן מסיימים את הניתוח ? 4. הנ"ל מבוצע בחדר ניתוחים ?

מנהל פורום אורתופדיה