כאביי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/04/2002 | 21:18 | מאת: עוזי

תאריך: 30-04-2002 20:40 שלום ד"ר . לאחר שנים של עבודה פיזית מאומצת , כולל סחיבת משאות כבדים על הגב התחלתי בתקופה האחרונה לסבול מכאביי גב תחתון עם הקרנה לכיוון רגל שמאל . בצילום רנטגן רגיל העלה הרופא אורטופד חשד לבעייה באזור חוליות L-5 S-1 . בבדיקת סי.טי נמצאו הממצאים הבאים : הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקליים הבין חולייתים בגבהים : L1-L2 L2-L3 L3-L4 L4-L5 L5-S1 אוסטיאופיטי קדמיים זעירים בחלק מגופיי החוליות. ארתרופיה פאצטלית ניוונית קלה במפרק השמאלי בגובה L4-L5 פרט לכך המבנה הגרמי והמפרקי שמור . סריקת L1-L2 : השומן האפי-דורלי וליגמנטום פלאבום תקינים . התעלה התת-עכבישית ומוצא העצבים ההקפיים משניי הצדדים ללא סטיות . סחוס הדיסקית הבין-חולייתית הודגם בצפיפות תקינה ובעל גבולות סדירים . אין עדות לבקע הדיסקית . אין עדות ל- SPINAL STENOSIS . אותו הדבר לגביי : L2-L3 L3-L4 L4-L5 סריקת L5-S1 : בלט כללי קל של אנולוס הדיסק . אין לחץ על אלמנטים עצביים . זהו . נקבע לי תור לאורטופד לעוד 10 ימים . שאלתי : מה משמעות התוצאות ? עד כמה הבדיקה מדוייקת , ויכולה להצביע על בעייה באם היא אכן קיימת ?? תודה רבה וערב טוב . עוזי

באופן כללי ניתן לפענח את הבדיקה כבדיקה תקינה. השאלה עד כמה הבדיקה מדוייקת היא שאלה בעיתית שכן השאלה היא מהם הפרמטרים למדידת הדיוק. ובמה דברים אמורים - בכ 50% מאוכלוסיית גברים בריאים בגילך שאינם סובלים מכאב גב מכל צורה שהיא מוצאים בבדיקות כמו ט.מ או מ.ר.י שינויים בדיסקות הבין חוליתיות מסוג של בלט או פריצה ולעומת זאת מידי פעם ,אצל אנשים הסובלים מכאב גב מקבילים בדיקה המוגדרת כתקינה. מה שקובע כאן אינו הממצא הדימותי אלא הממצאים בבדיקה גופנית תוך התאמה לממצאים דימותיים.

מנהל פורום אורתופדיה