השפעת הברגים בראש הירך על הרגישות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/04/2002 | 19:25 | מאת: אבנר

דר' שלום רב לפי כשלושה חודשים שברתי את צוואר הירך, עברתי ניתוח לקיבוע עם 4 ברגים כיום אני כמעט הולך באופן מלא ומתחיל לחשוב על לחזור ולעסוק ברכיבת אופנים (שטח) שאלתי היא מהו החוזק של צוואר הירך כיום האם הברגים מחזקים את צוואר הירך או ההיפך בגלל שינם שני סוגי חומר מתכת + עצם האזור מועד יותר לשברים אשמח אם תתייחס בתשובתך למאמץ בכלל ובמקרה נפילה בפרט תודה מראש על עזרתך אבנר מימון 054-858308

הברגים מהדקים את שני חלקי העצם השבורה זה לזה כך שמשקתהגוף עובר דרך הצעם. ככל שתהליך החיבור מתקדם הנחיצות בברגים בכדי לשמור על חלקי העצם במקומם, יורדת. אין אפשרות להגדיר את חוזר העצם בנקודתזמן מסויימת אך ככלל, שנה אחר הניתוח ניתן לראות את העצם השבורה כבעלת חוזק כקדמת דנא.

מנהל פורום אורתופדיה