טיפול בפוסאלאן לאוסטיאופורזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/02/2000 | 22:27 | מאת: צפורה ר.

שלום רב, הוצע לי להשתמש בטבליות פוסאלאן. שאלתי היא האם שימוש בטבליות אלו לא עלול לגרום להסתיידות בחלקים כלשהם בראש ועקב זאת לפגיעה בזכרון ,למשל. תודה, צפורה.

שלום ציפורה, פוסאלאן, או בשמה המלא - Alendronate Sodium משווקת בארה"ב תחת השם Fosamax. זוהי תרופה חדשה יחסית אשר מונעת ספיגת עצם ובעיקבותיה אוסטאופורוזיס. תופעות הלואי העקריות המוכרות קשורות למערכת העיכול (כאב בטן, בחילה, הקאות, גזים וכו'), כאבי שרירים ועצמות, כאבי ראש ושינויים בחוש הטעם. הסתיידויות בראש, למיטב ידיעתי לא דווחו כתופעות לואי. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה