פריצות דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/04/2002 | 20:43 | מאת: דבי

אני סובלת מ- 2 פריצות דיסק בגבי התחתון. אני לא מוכנה לעבור ניתוח והרופא המליץ לי על פיזיוטרפיה. האם יש פתרונות אחרים? מסאז' פרטי עולה המון כסף, יש משהו אלטרנטיבי? אני שייכת לקופת חולים כללית? בנוסף, כואב לי קצת גם הגב העליון באיזור הצוואר והכפות ידיים נרדמות לי בשינה. אני כבת 56, והייתי נוהגת לפני הכאבים לעשות הליכות רגליות, האם מותר לי לעשות זאת גם עכשיו? אודה לך על תשובה ממצה.

דבי שלום רב ההחלטה על טיפול בכאב גב תחתון ו/או בגנשת ( סכיאטיקה ) נשענת קודם לכל על: 1. עוצמת הכאב. 2. משך הכאב. 3. מגבלות תפקודיות שנגרמות מחמת הכאב. 4. . פגיעה נוירלוגית אם ישנה ואם כן חומרתה. כך למשל כשמדובר בכאב גב תחתון בלבד בןמספר ימים עד שבועיים שלשה אין צורך לטפל ביותר ממספר כדורי אקמול ביום עם או בלי תרופות נוספות. במקרים אחרים מוסיפים תרופות נגד דלקת במקרים קשים יותר ממליצים על מתן סטרואידים או זריקות של סטרואידים בכמה אופנים. במקביל אפשר להעזר בטכניקות שונות החל מאקופונקטורה ( דיקור במחטים ) דרך כירופרקטיקה , התעמלות בשיטות שונות , תרופות חזקות נגד כאב . בסוף רשימת האפשרויות הטיפוליות עומדים אמצעים כמו "חימום הדיסק" (= IDET ) "שאיבת דיסק" וניתוח. החשיבות של פיסיותרפיה כשיטת טיפולית היא די שולית אך יתרונה הוא זמינותה היחסית והיותה כלולה בסל הבריאות. אשר להליכה - מותר לך כל מה שאת מסוגלת

מנהל פורום אורתופדיה