שברים בחוליות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/04/2002 | 14:31 | מאת: ellen

דוקטור נכבד, אני מבקשת מידע על שברים בחוליות הגב . הסיבה לשברים אלו בגיל מתקדם (70+) הטיפול בהם וזמן האיחוי. בתודה אלן

20/04/2002 | 12:39 | מאת: דר' אסא לב-אל

שברים בחוליות זה נושא לספר לימוד ולא לפורום שאלותותשובות אניממליץ לך כי תנסי למקד את שאלתך . אשמח כמובןלספק לך קישורים לכתבות מפורטות בנושא. אשר לשברים בגיל העמידה הסיבה השכיחה ביותר בגיל זה היא שברים של עצמות הסובלות מאוסטאופורוזיס. מה שמאפיין שברים אלה , הוא שהם נגרמים על ידי כח קטן יחסית - לע"ק אף ללא חבלה (כגון נפילה( , כלל. ולכן אינם מלווים בנזק ניכר לרקמות מסביב. עם זאת הם גורמים לכאב גב ולהתפתחות של שינוי צורת הגב והנמכת קומה . הטיפול בהם מכווןבעיקר לטיפול בכאב על ידי תרופות ומחוך. יש כיום שיטה חדשה שבה מזריקים לחוליה השבורה "צמנט" אשר " מדביק יחד את השברים ושומר על המבנה של החוליה.

22/04/2002 | 11:24 | מאת: ellen

לדוקטור אסא לב-אל הנכבד, רב תודות עבור התשובה! בינתיים זה מספק את הדרוש לי. בברכה ובתודה אלן

מנהל פורום אורתופדיה