כאב גב תחטון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/04/2002 | 13:31 | מאת: מאיר

ד"ר שלום, אני בן 37, אחת לכמה חודשים אני סובל מכאבי גב תחתון החולפים לאחר כשבוע ללא טיפול. סוג הכאב הוא מעין דקירות בגב תחתון ורק בתנועות מסוימות (כגון הורדת הראש למטה), בתקופת ההתקף קשה לי לישר את הגב לכן אני הולך כפוף. בדרך כלל הכאב נוצר כתוצאה "מתנועה לא נכונה" או ירידת טמפרטורה. שאלותי הן: 1. האם קיים מאפיין לכאב גב תחתון הנובע ממתח שרירים (אני חש שאיזור הגב מטה נוקשה) לעומת מאפינים של כאב גב שמקורו בפריצת דיסק או בלט בחוליות? 2. האם הסמפטומים שתארתי יכולים להסביר במה מדובר? 3. האם צילום רנטגן לבדו יכל להעיד על פריצת דיסק? (צילומי הרנטגן שבצעתי בעבר פורשו ע"י שני אורטופדים באופן שונה האחד ללא ממצא והשני פריצת דיסק). תודה מאיר

עוית שרירם היא תופעה שכיחה ונלווית לבעיות גב אחרות וברך כלל אינה הסיבה הראשית לכאב הגב. לא ניתן לאבחן פריצת דיסקוס בין חולייתי על ידי צילום רנטגן.

מנהל פורום אורתופדיה