כאבי גב בגלל עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/04/2002 | 12:22 | מאת: תקוה

אני בת 54 ובזמןם האחרון התחלתי לסבול מכאבי תופת בעמוד השידרה. בצילום אובחנה עקמת קלה. האם ישנה סיבה מדוע הכאבים התחילו רק עכשו? האם ניתן לעשות משהו האם זה לא בגלל איזו התנונות בסחוס אמרו לי כי התעמלות ופעילות גופנית יכולה לעזור בהורדת הכאבים. אודה לך על עזרתך

19/04/2002 | 14:58 | מאת: דר' אסא לב-אל

כאב גב תחתון אינו שכיח יותר אצל אנשים עם עקמת מאשר אצל אנשם ללא עקמת ויש לזכור שכ80 % מאוכלוסיות העולם סובלים מידי פעם מכאב גב תחתון. הסיבה השכיחה ביותר לכאב גב תחתון היא מחלת נוונית של הדיסקוס שבין החוליות. עם זאת יש סיבות אחרות החל משבר וכלה בגידול ושווה לכן לנסות ולברר מהי סיבת הכאב עלידי בדיקת אורופד ומספר בדיקות עזר. פעילותגופנית ( אארובית שחיה ,הליכה ריצה ) עוזרות להתגבר על הכאב . התעמלות גם היא חשובה .

מנהל פורום אורתופדיה