זמן החלמה בפגיעה עיצבית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/04/2002 | 11:35 | מאת: ליהי

שלום ד"ר אסא ניתוח בדיקת EMG שלי העלתה: "עדות לנזק קל של שורשי העצבים עם תהליך ריפוי". מה משך הזמן לריפוי? האם מאבחנה זו ניתן להבין שאין המדובר בפגיעה קשה? (הפגיעה נבעה עקב פריצת דיסק) ובכלל, אחרי הכל - האם ניתן להבין שהפגיעה הגבית כבר איננה בבחינת "המחלה העיקרית"? כשתהליך הריפוי של העצב יושלם זה אומר שלא תהייה עוד עדות לקטסטרופה שאני עוברת? תודה מראש, ליהי - (שמחפשת נחמה בכל משפט)

17/04/2002 | 10:26 | מאת: דר' אסא לב-אל

ליהי שלום רב אי אפשר לגזור ממצא מעבדתי חד פעמי מסקנה לגבי עצם התהליך אם רוצים לנסות ולבדוק את קצב התרחשות תהליך הריופי ואם בכלל יש תהליך כזה יש לבצע בדיקות חוזרות. אשר לחומרת הנזק ולמחלה העיקרית אין בכלל קשר בין שני אלה לבין ממצאי הבדיקה. חומרת המחלה נמדדת לפי א. עוצמת הכאב ( דבר שכשלעצמו לא קל למדדו ) ועקשנותו. ב. מידת ההגבלה התפקודית ( שוב דבר מסובך שכן נכנסים כאן גורמים פיסיים ונפשיים ) ג. ממצאי בדיקה גופנית כמו נוקשות הגוו הרמת רגל ישרה, ירידת כח גס, שינוי בהחזרים גידיים עמוקים , שינויים תחושתיים וכו'.

17/04/2002 | 17:31 | מאת: ד"ר אריאל

אפשר לקצר את ההליך ע"י טיפול VORTEX בעזרת ביומגנטים

מנהל פורום אורתופדיה