כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2002 | 22:55 | מאת: שמוליק

בתי בת ה-14 מתלוננת מזה מספר חדשים על כאבים בברכיים בעיקר בזמן מאמץ. פנינו לאורטופד והוא הפנה אותנו לטיפול פזיוטרפי עם חשמל, הפיזיוטרפיסטית מסרה לי שטיפול כזה לילדה, לא רק שלא יועיל הוא גם עשוי לגרום לנזק בלתי הפיך (עלי לציין שהאורטופד קבע שלבתי יש שחיקה של הסחוס, אבחנה שנתנה על-ידו עפ"י מראה עניים ללא בדיקות או צילומים). פניתי לרופאת המשפחה וביקשתי לבצע בדיקות ואכן הופננו לצילום, ולסדרה של בדיקות דם ושתן - גם הצילום וגם בדיקות הדם תקינים. הכאבים לא נעלמו. הרופאה אינה מוצאת לנכון להפנות אותנו לרופא מומחה ברכיים ומציעה לחזור לאורטופד בקופ"ח. מבקשת חוו"ד.

כאב ברכיים אצל נערות הנו דבר די שכיח והטיפול כולל אמנם 1. פיסיותרפיה שזה בעיקר תרגילים לחיזוק חלק משרירי הירך ו2. אלקטרותרפיה שאם נעשית נכון אין בה להזיק.

יש מרכיבים נוספים לטיפול אבל לפניהכל יש להגיע לאבחנה טובה .

מנהל פורום אורתופדיה