בעית ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2002 | 20:52 | מאת: לילך

אני סובלת מגמישות מפרקים בעיקר בברכיים וכתוצאה מכך אני נוטה לפרוק את הברכיים באופן ספונטני והברך חוזרת מיד למקומה. הטיפול שהוצא לי הוא טיפול פיזיוטרפי בהתאם לסל הבריאות. רק מה חטודש לאחר סיום הפיזיוטרפיה, המצב חוזר לקדמותו. המצב הזה נמשך כבר שנים מאז גיל 14 וכיום אני בת 23. יש לך פיתרון אחר עבורי? אשמח אם תוכל לעזור. תודה מראש: לילך

אני מניח שאת מתכוונת לפריקה של פיקות הברכיים ולא ממש של הברכיים. במידה שהנטיה לפריקה חוזרת עלעצמה חייבים למנוע פריקה שכן הדבר גורם לנזק לסחוס של הפיקה. הדרך לעשות, זאת אחת לתמיד, היא על ידי ניתוח. במידה שלא מדובר בפריקה של ממש אלא תת פריקה ניתן להסתייע בחגורות מיוחדות אובמה שנקרא "טפינג" (TAPING ) שזה הדבקה של מדבקות אלסטיות מיוחדות המושכות את הפיקה לצד פנימי של הברך. הדבר כמובן כרוך במידה ניכרת של אי נוחות שלא לדבר על הבעיה האסטתית

מנהל פורום אורתופדיה