מפרק ירך-ניתוח ילדה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2002 | 19:48 | מאת: שירלי

לד"ר אסא ערב טוב וחג עצמאות שמח ושקט אני פונה אליך שוב מאחר והכתבה שלי נמחקה. ביתי כיום בת-16 סובלת ממפרק ירך שמאל שלא חזר למקומו. כמו כן סובלת מקרדיופילן גבוה מטופלת באספרין מניעתי, והיא אטרוזיגוטית למחלת ה- F.N.F (שממנה סובל אחיה). היא אובחנה מגיל 0 ובגיל שנתיים הוצע ניתוח אבל לא יצא לפועל. כיום המגבלה של הרגלים מאד מפריעה לה בעיקר בריצות והליכה ממושכת, כפות הרגלים נוטות פנימה, והיא מסוגלת לסובב את כל הרגל כמעט 360 מעלות. איזה השלכות לעתיד יהיו לה, האם כדאי לנתח ילדה "בריאה" ולשתול בורג כפי שהציע אורטופד בכיר ? הילדה כועסת עליי שאני מזניחה אותה, מה לגבי צבא, לידה וכדו'? בתודה האמא

שירלי שלום רב באופן עקרוני במידה ה שיש אמנם מצב של מפרק ירך שהתפתחותו לא תקינה וראש הירך אינו במקומו חשוב מאד לתקן את המצב שכן זו רק שאלה של זמן עד שיתפתח כאב והגבלת תנועה נכרת עד כדי צליעה קבועה. אשר למקרה של ביתך איני יכול לקבוע עד כמה הדבר נחוץ בלי לראות, במילים אחרות, בלי לבדוק את ביתך ולראות את הצילומים.

מנהל פורום אורתופדיה