פלטפוס (כף רגל שטוחה)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2002 | 13:28 | מאת: טלי

שלום רב. יש לי פלטפוס (כפות רגליים שטוחות וגם רחבות) מילדות. היום אני בת 23. רק לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בזמן הליכה מהירה או כאשר אני נועלת נעלים עם עקבים גבוהים. על ריצה אין מה לדבר בכלל. הכאבים הם בשני הצדדים של כפות הרגליים בזמן הליכה מהירה. עד עכשיו לא נקטתי בשום אמצעים. שאלתי היא: מה אפשר לעשות על-מנת להפחית את הכאבים או להימנע מהם? כמו-כן, האם יש נזקים לטווח הרחוק אם לא מטפלים בבעיה הנ"ל ומהם הנזקים? מצפה לתשובה. תודה. טלי.

15/04/2002 | 18:04 | מאת: שושנה

כף רגל שטוחה במרבית המקרים אינה גורמת כאב. שימוש בנעלי עקב גבוה גורמת גם גורמת לכאב ובכל זאת מליוני נשים לא יוותרו עליהם ( נשים נו........). יש סיבות רבות לכאב בכף רגל ואין צורך לתלות אותן דווקא ברגל שטוחה . סיבה שכיחה היא קיצור של השריירם באחורי השוק הגורמים להפרעה בהליכה והפרת האיזון בלחצים על כף הרגל בעת הליכה. תרגילים סדירים של מתיחה יכולים להקל על הכאב במקרה כזה. הרמת עקב על ידי מדרס עקב קצר יכולהגם היא להקל . בכל מקרה כדאי שתבדקי על ידי אורתופד.

19/04/2003 | 11:14 | מאת: שמוליק

שלום אני בן 67 ויש לי פלטפוס. יש לי כאבים נוראים ואני מודאג! שאלתי היא: האם זה גורם לבעיות נוספות? בתודה שמוליק.

17/10/2003 | 09:40 | מאת: שרית

נראה לי כי לבתי בת השנתיים יש פלטפוס האם יש מה לעשות בגיל הזה ?

מנהל פורום אורתופדיה