צילום רנטגן מסוכן?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/04/2002 | 23:57 | מאת: יניב

האם צילום רנטגן מסוכן? מבחינת קרינה וכו....................?

קרינת רנטגן היא מה שנקרא קרינה מיננת.קרינה כזאת במינון גבוה פוגעתברקמותהגוף וגורמת לשינויים בכרומוזומים מה שעלול ליצור תאי סרטן. כאמור זו שאלה של כמות . בכל טיסה טרנסאטלנטית אנו חשופים לקרינה קוסמית במינון גבוה מזה של צילום רנטגן. צילום CT של הראות למשל שקול מבחינת הקרינה ל 300 צילומי חזה רגילים. בסיכום אי אפשר לדבר במונחים מוחלטים אלא בהגדרת הסיכון לחלות במחלת קרינה . סיכון זה כשמדובר בצילום רנטגן אחד הנו אפסי.

מנהל פורום אורתופדיה