עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/04/2002 | 16:46 | מאת: טלי

שלום רב, בבדיקת MRI יש אצלי רמז לבליטות קטנות של דיסקים ב - C 4 - C 3 וב - C4 - C5 בכל המקומות הללו לחץ קל על הצד הדורלי, במרווח C5 - C6 בלט דיסק קטן מימיןלחץ על השק הדורלי בצד זה. מה בעצם זה אומר? האם זה גם קשור לכך שאני סובלת מכאבים בין השכמות ובשכמות עצמן, ובצד שמאל כאב בקידמת החזה - הכאב בחזה הגיוני? תודה מראש

טלי שלום רב לא ניתן לפרש כאב לפיבדיקת מ.ר.י . ניתן לתת משמעות לבדיקת מ.ר.י לפי כאב. במילים אחרות יש קודם כל לקבוע אם סיבת הכאב שאת מרגישה מקורה הוא בעמוד השדרה ורק לאחר מכן לחפש את הסיבה בעמוד השדרה על ידי בדיקת דימות כגון מ.ר.י ולא להפך.

מנהל פורום אורתופדיה