TRIGER FINGER

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/04/2002 | 10:40 | מאת: יהלי

שלום רב, מזה כחודשיים אגודל יד ימין "תפוסה" , כיפוף או ישור מלווה במעין "פריקה" . אורוטופד איבחן זאת כ- TRIGER FINGER והיפנה אותי לטיפול פיזוטרפיה אשר כולל שימוש באולטרסאונד מקומי וטבילת כף היד בשמן פראפין חם. ברצוני לציין בנוסף, כי הינני 8חודשים לאחר לידה, כאשר במשך ההריון סבלתי מתחושת נימול חזקה באותה יד. תחושת הנימול הופחתה משמעותית עד היום, אך לא נעלמה כליל (קיימת עדיין בקצות האצבעות). ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. מה סיכויי טיפול פיזיוטרפיה, כמתואר לעיל, להחזיר את האגודל לתפקוד רגיל ? 2. מהו מספר הטיפולים המינימלי אותו כדאי, אם בכלל, לנסות לפני פניה לניתוח ? 3. האם ידוע על טיפול אחר אפשרי לפני ניתוח ? 4. האם יש קשר לתחושת הנימול שקיימת בכף היד ? לסיום - ברצוני לציין כי הנני מניקה, כך שאודה להתייחסות מתאימה בתשובות לגבי הטיפול. אודה להתייחסות מהירה בתודה מראש, יהלי

למיטב ידיעתי טיפול באמבטיות פרפין ואוטרה סאונד כשמדובר ב"אצבע הדק " הנו חסר תועלת לחלוטין. הטיפול הלא ניתוחי כולל שתי שיטות האחת קיבוע של המפרק הבין גלילי הרחיקני על ידי סד קטן למספר קטן של שבועות והשניה הזרקה של סטרואידים למעטפתהגיד.

15/04/2002 | 11:09 | מאת: יהלי

שלום רב, ראשית ברצוני להודות לך על התייחסותך המהירה. בהמשך לתגובתך רציתי לשאול: 1. האם מותרת זריקת סטרואידים למעטפת הגיד כאשר הנני מניקה ? 2. האם כדאי לנסות קיבוע ע"י סד לפני קבלת זריקה (אם בכלל אפשרית כאשר הנני מניקה) 3. מה הסיכונים בניתוח ? בתודה מראש, יהלי,

מנהל פורום אורתופדיה