C.T.S

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/04/2002 | 09:51 | מאת: בת

בעבר לפני המון שנים סבלתי מכאבים בשורש כף היד ובדיקה חשמלית שביצעתי באיכילוב העלתה שאין בעיה מיוחדת ומאז לא היה כלום. לפני שנתיים וחצי כשהייתי בהריון התחילו לי כאבים חזקים מאוד ביד ימין עם הרדמות של היד וכף היד, הייתי מתעוררת בלילה עם כאבים חזקים מאוד. רופא אורטופד איבחן בוודאות את תסמונת התעלה הקארפלית אך טען שבגלל ההריון אין אפשרות לבצע טיפול כירורגי והפנה אותי לטיפול אלטרנטיבי(דיקור) מה שלא ממש עזר לי. כעת המצב חמור מאוד היד כמעט כל הזמן במצב של נימול ואין לי בכלל תחושה בקצות האצבעות ,התחושה היא של קצות אצבעות קפואות. אני ממש חסרת אונים מה עושים? דרך אגב- הבעיה של C.T.S מוכרת אצלינו במשפחה וגם אמא שלי וגם שתי אחיותי עברו את הניתוח, האם יש לכך קשר גנטי???

אין סיבה מיוחדת להמנע מניתוח בעת הריון להוציא את העובדה שאחרי הריון המחוש לע"ק חולף. לפני ניתוח אפשר לנסות טיפול עלידי זריקות שלסטרואידים ( דקסה קורט או דיפרוספן ) לתוך המחילה הכפית עם סיכוי טוב להקלה בכאב. המנעות ממאמץ ביד, שימוש בסד לשם קיבוע מפרק כף היד ( הפעלת היד מגדילה את קוטר העצב המדיאני בעד 40% ) גם הם עשויי לעזור. לא ידוע לי על קשר תורשתי מובהק של המחלה.

מנהל פורום אורתופדיה