כאב גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/02/2000 | 19:08 | מאת: שרון

לד"ר למדן,שלום רב לפני מס' ימים החלקתי ונפלתי על הגב.בצילום רנטגן שנעשה לי נמצאו: זיזים קדמיים ב- D10-11 חולית מעבר עם סקרליזציה יתר הממצאים היו תקינים. מרופא המשפחה לא קיבלתי תשובה ברורה למשמעות ממצאים אלו. אודה לך אם תוכל לספק לי אינפורמציה לגבי הממצאים הנ"ל. תודה,שרון

שלום שרון, כאשר עוסקים בשאלה ששאלת, רצוי לציין את גילך. ממצאים שונים יכולים להיות נורמליים בגיל מבוגר לדוגמא אך לא בגיל צעיר. חולית מעבר עם סקרליזציה הינה חוליה גבית שישית - אחת מעל החמש הקיימות באופן רגיל. סקרליזציה משמעותה שהחוליה הנוספת מחוברת חלקית לעצם הזנב. זהו ממצא אנאטומי אשר עימו נולדת ולרוב אין לא משמעות קלינית. זיזים, או בשמם הלועזי אוסטואופיטים, הינם בליטות גרמיות אשר מופיעות עם הגיל - הביטוי של ארטריטיס של עמוד השדרה. אם בנוסף לממצא זה קיימים סימפטומים של כאבי גב ולחץ על שורשי העצבים על צורך בבירור נוסף. הזיזים לכשעצמם כממצא רנטגני אינם מסוכנים ולא נדרש כל טיפול. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה