כאבים קלים בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/04/2002 | 16:11 | מאת: אבירם

שלום, אני ספורטאי העוסק בענף הטריאתלון (שחיה אופניים וריצה) וכמות האימונים שלי היא רבה (כ7 ק"מ שחיה בשבוע, 8שעות רכיבה על אופניים, ו50+ ק"מ ריצה בשבוע) לאחרונה החלו אצלי כאבים קלים בברכיים לא בכל הריצות אלה מדי פעם ואלו כאבים "עמומים" יותר ובמרכז הברך שאלתי היא מה יכולה להיות הבעיה והאים הכמוסות(קרטילגו ליפרינול וכד') שאמורות לטפל בבעיות מפרקים יכולות לעזור בהנחה שהכאב לא מתגבר אלה בא וחולף מדי פעם בתודה מראש אבירם

יש י כל כךה רבה סיבות אפשריות לכאב ברך ובמיוחד ברך הנתונה בעומס כה גדול כפי שאתה מעמיס עליה שמגיע לה יחס קצת יותר רציני כמו בדיקה מדוקדקת ואולי גם בדיקות עזר כמו צילומים וכו'.

11/04/2002 | 16:03 | מאת: אבירם

ומה דעתך בקשר לתכשירים שציינתי (לפרינול, מגה גלופלקס, קרטילגו ואחרים) כטיפול מונע ולחיזוק סחוסי הבירכיים הנמצאות בכזה עומס כדי למנוע פציעות בעתיד?(בד"כ כטיפול מונע אני מחזק את שריר הארבע ראשי ע"י פשיטות ברכיים בחדר כושר)

מנהל פורום אורתופדיה