בעיות גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/04/2002 | 11:19 | מאת: l.y

שלום רב, אימי סובלת מזה מס' שנים מבעיות גב ועקב כך נוהגת לקבל בעת הצורך טיפול. לאחרונה היתה מעורבת בתאונת דרכים, שבה קבלה מכה חזקה בגב. כתוצאה מהבדיקות התגלו הממצאים הבאים: שינויים ארטרוטיים במפרקים פצאטליים c3 c4 אוסטאפיטים אחוריים קטנים באותן חוליות .משמאל בקע דיסקי אחורי c2 c3 תעלה ספינלית אינה מוצרת. אשמח לקבל הסבר לממצאים הנ"ל ,שיבהירו לי את טיב הפגיעה, משמעותה, וכיצד מומלץ לטפל בה . בברכה, לילית

מדובר על ממצאים בעמוד שדרה צוארי שאינםגורמים לכאב גב. הממצאים באופן כללי מעיידם על מה שנקרא שינויים נווניים במפרקים שבין החוליות - דבר שכיח ביותר ומצוי באופן מעשי אצל כל ילוד אשה מעל גיל 40. הממצא של בקע דיסק בין החוליות הצואריות השניה והשלישית יכול להיות בעל משמעת אם יש מחושים שניתן להסבירם על ידו . לשם כך כמובן יש לבדוק את אמך.

מנהל פורום אורתופדיה