כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/04/2002 | 10:30 | מאת: המודאגת

שלום לך ד"ר אסא אחרי שכבר עברתי הזרקה מקומית לכף הרגל של קורטיזון כי הבעיה לפי דברי הרופא היא עיצבית לפני כחמישה שבועות ואין ממש שיפור האם יש צורך בהזרקה נוספת או האם יש צורך בניתוח .כי אובחנה אצלי נוירומה. האם יש מצב שדלקת בעצב או בגיד אורכת זמן רב אני כבר סובלת מזה 22 חודשים כי יש לי רגישות מאוד גדולה בכף הרגל. כפי שכבר סיפרתי לך עד כדי כך שהמים הזורמים בזמן מקלחת על כף הרגל גורמים לי לכאב . האם זה מעיד שהמקום עובר עדיין תהליך דלקתי כלשהו, או זה פשוט ענין של זמן או שזה מעיד על פגיעה עיצבית מורכבת. כיצד ניתן לבדוק מה באמת יש ברגל מלבד אולטרה סאונד שבו אובחנה הנוירומה שלא אובחנה ב-מ.ר.י. ובצילום רנטגן ומיפוי עצמות. כי אחרי כל כך הרבה זמן מה עלי לעשות. הכאב הוא לא קבוע הוא מופיע בדרך כלל אחרי הליכה או עמידה ממושכת במקום ויש לפעמים פתאום התקפים של כאבים או לחצים קטנים שבאים ללא כל מאמץ. אבל זה לא מצב קבוע. על כן אני תוהה מה באמת יש לי? האם זה כל כך מסובך לאבחן בעיה אחרי כל התאורים שאני מספרת עליהם ואחרי כל כך הרבה בדיקות.? והאם דיקור יכול לעזור במקרים מסוג כזה. לתשובתך אודה.

09/04/2002 | 22:27 | מאת: דר' אסא לב-אל

שווה לנסות הזרקה חוזרת של סטרואידים, אבל לא לפני שמזריקים הרדמה מקומית לנסיון ובודקים אם יש השפעה . במידה שגם זו תכשל הפתרון יהיה ניתוח. אשר לדיקור - אינני יודע.

מנהל פורום אורתופדיה